duminică, 27 aprilie 2014

SUN- day

           Mi-am început ziua la biserică, locul perfect pentru orice dimineaţă de duminică. Sacou, balerini, tricou, simplu, comod, de primăvară.
     A fost o zi pentru copii cuminţi, o zi de familie, una relxantă, cu zâmbete, flori şi miros de liliac în fiecare colţ al gradinii. Ştii, grădina are patru colţuri... deci mirosul s-a mărit de patru ori... la fel ca burtica mea dupa masa de prânz.





















PS: Tantiile de la biserică mi-au dat flori. Yeeey, am primit                    flori.




        Mai apoi am avut musafiri. Da, nu genul ăla de musafiri la                         care mă aştept eu (şi cu siguranţă voi) de obicei.

Cred că imaginile arată cam tot ce trebuie. Dinţi strâmbi, ochi veseli, adânci, zâmbete timide, descurajate, chipuri mult prea ganditoare şi arse de viaţă pentru nişte fetiţe atât de mici.



 Ea e Maria şi are 11 ani. Despre ea maică-sa spune că peste 2 ani se mărită. Mai demult,  Maria mi-a povestit mie cum stă cu frăţiorul ei cât timp părinţii sunt în pădure, după lemne şi ea nu are timp să înveţe. Zâmbind neîncrezătoare, mi-a zis că-i plac româna şi franceza. E slabă şi are mânile muncite, bătute de greutăţi. N-a vrut să facă prea multe poze.

 Aici e Patricia. Are 4 ani. Aş fi vrut să mă lase să-i fac poze în timp ce mânca un croissant, dar se ascundea ruşinoasă după verişoara ei, plimbându-şi limba pe buze ca să se cureţe de ciocolată.


Erau amândouă super fericite că s-au dat în leagănul nostru şi râdeau bucuroase. Zâmbeau amândouă cât puteau de frumos, încercând să-şi ascundă bluziţele murdare sau ochii trişti de copii necăjiţi
Nu au visuri, dorinţe, modele în viaţă. Totul gravitează în jurul satului, în jurul familiei şi al colţului de pâine în care îşi înfig fericite dinţişorii. N-au nevoie de televizor, jocuri, păpuşi sau bani. Le e bine acolo, aşa cum sunt. Pentru ele viitorul poate nici măcar alb şi negru nu e.  


Măcar au puterea să zâmbească şi să se bucure de fiecare lucru mic. Ar trebui să facem şi noi la fel, noi ăştia care ne jelim o săptămână că nu ne merge telefonul. Adică eu.
                       Eu trebuie să fiu mai recunoscătoare.


                                                                                 XOXO,
                                                                                        Ciobsie

vineri, 25 aprilie 2014

Împăcare. Da?




            În primul rând, scuze pentru că n-am mai scris nimic, n-am mai dat niciun semn de viaţă, am fost doar eu cu mâncarea, cu şcoala, cu ploaia, cu primăvara asta pe care o simt târzie, deşi mai e mai mult de o lună de trecut. 


         Bine, revind la treaba noastră... n-am mai făcut nimic important. Acasă şi la şcoală. M-am săturat de tâmpenia asta de ploaie, am chef de soare, de ieşit mai pe la apus, cu lumină portocalie, relaxantă.
             După sărbători nu am alte activităţi. Mi-e greu să mă reobişnuiesc (nu ştiu daca am fost obişnuită vreodată) cu trezitul la 9 dimineaţa, cu fondul de ten pe faţă 7 ore. Aş bea numai limonadă, aş vrea mentă, aş vrea relaxare totală. Nu ştiu de ce, dar de o săptămână sunt încontinuu *in the mood for Lana Del Rey*.

           <------------ Sincer? Ideea era să remarcaţi şi voi cât de plină mă simt. De faţă nu mai zic... parcă am încă 3 hălci de carne pe obraji.
PS: Sunt tare mândră de noul meu inel cu hashtag. #vtm

            Da, mă gândesc serios să mai îmi iau nişte cizme de cauciuc. Hai să ne luăm toţi găleţi, cizme de cauciuc şi câte un pai în gură şi să ne retragem la ţară. Păi nu? 




















        
    
                     Bine, hai să facem puţin sport acum. Da? 
          Hai să aruncăm puţin cu privirea până în grădină. Da?

Mirosul ăsta de liliac mă face să mă culc în grădină. Nu-mi daţi idei.

Încă mai avem zambile. 


                                     DRAMĂ TOTALĂ cu laleaua asta roşie. 
                          Numai când mă uit la ea îmi vine să plâng. *lacrimă* :))
               

Deci... serios acum. Îmi pare rău că n-am mai scris nimic că ştiu că unii dintre voi chiar mă urmăriţi şi vă mulţumesc mult pentru asta. Urmează o săptămână uşoară pentru mine... deci poate o să postez mai des.
                 
                                                                                XOXO,
                                                                                                 Ciobsie

                                                              

                                                                                                Scuze pentru postarea goală de mai devreme. Aşa e cu tehnologia. 

duminică, 20 aprilie 2014

Mmmmmneaţa

          M-am trezit obosită, plină, îngreţoşată (yyyeeey, am inventat un cuvânt nou). Ştiţi... eu n-am mâncat mult aseară, dar am băut apoi multă, multă apă şi burtica mea era mult prea voluminoasă. Sincer? Mi-a fost frică să mă culc aşa de plină... pastilele pentru stări de vomă sunt jos.
          După ce am adormit pe la şase dimineaţa... LOGIC, m-am trezit. (^_^)
          Azi nu mai am chef de nimic. Sincer... aş bea ceva, un fresh de portocale, o limonadă. Salvaţi-măăă.. Vreau ceva acru. Mai acru ca mine. :))) Există?
       


Abia azi de dimineaţă am realizat ce ciorapi am avut pe mine. Dubios, nu? :))) 

Sper să aveţi nişte sărbători frumoase, să zâmbiţi şi să fiţi cuminţi.
''Uşor cu mâncarea. Nu e concurs.'' - Mama

PS: Merci pentru cadou, Muntean.  

XOXO,
                Ciobsie

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Jurnal vizual

           Sincer... n-am nicio idee. Azi nu am ce să zic. Azi tac şi aştept. 





Totul o să fie delicios. Decoraţiunile sunt gata, totul e pregătit. Diseară o să mă îmbrac destul de gros. O să aleg cizme de cauciuc. Nu uitaţi! Aveţi neapărat nevoie de ceva nou. 







                                                                                        XOXO,
                                                                                                      Ciobsie 



marți, 15 aprilie 2014

Cum să ...

           Cum să faceţi nişte mici decoraţiuni de Paşte care să vă înveselească locuinţa? Vreţi să petreceţi mai mult timp cu cei mici sau vreţi să resimţiţi bucuria Sărbătorilor Pascale? 
            Da, sună a reclamă de pe TeleShopping. 


             V-am mai spus că vi se pregăteşte o surpriză. Vă zic acum că după aceasta urmează alta. Se numeşte continuitate, pisi.
             Aveţi nevoie de:

  • foi cartonate, albe
  • creioane colorate sau carioci sau ambele 
  • creion negru
  • gumă de şters :)))))
  • lipici solid
  • foarfecă pentru decupat
              Totul e simplu. Mai întâi desenaţi nişte floricele, ouă de Paşte, iepuraşi, fluturi, ce vreţi voi. 



Apoi coloraţi-le cum vreţi.



După aceea decupaţi-le cu mare grijă.

Şi lipiţi-le unde vreţi voi. 




Sper că v-a plăcut surpriza mea. Tot legat de Paşte şi decoraţiuni, o să vă mai povestesc în altă zi. 

XOXO,
                  Ciobsie

duminică, 13 aprilie 2014

13

          Mda, azi e ziua mea de nume. Am un nume tâmp, mult prea matur pentru mine.
             Pot să las #şmechereala ? Hai să trecem la poze.


M-am îmbrăcat mai elegant şi mai tradiţional în prima parte a zilei. Pentru biserică am ales o bluză neagră, simplă, nişte pantaloni negri şi pantofii roşii... ăia cu lalea imperială. Toată atenţia a fost îndreptată către o magnifică vestă românească. Da, asta merită toate privirile. 
Am primit flori.

Pentru seară am ales o cămaşă comodă, de vară, de mare, de vacanţă. Ca să nu fie prea frig, am mai luat pe mine o bluziţă drăguţă din bumbac organic. Apoi am asezonat totul cu o eşarfă căpşunată.
Da, am îngheţat. :))

Vezi, asta e faţa mea senzuală. Vezi, am buze senzuale, dar mă strică corpul. 
SCUZAŢI CACOFONIA. 


A fost o zi super tare. Am resimţit atmosfera aia de calm, de linişte, de relax, mâine n-ai şcoală. Mulţumesc mult pentru urări, pentru cadouri. 

XOXO,
                      Ciobsie



vineri, 11 aprilie 2014

AZI

           Azi nu mai mă reprezintă nimic. Plouă, e răcoare, mult prea trist pentru un sfârşit de săptămână. Deja mă gândesc la vară, la cald, la relaxare. Inevitabilul s-a produs şi mi-am reamintit de vacanţele cele mai reuşite de până acum. Ca să păstrez ideea cu hainele, o să vă arăt 2 outfit-uri lejere,speciale pentru o zi urbană, o zi în orice capitală din Europa.
         
2012- #autumnal. 
Un contrast comod între galbenul ocru al dresurilor şi albastrul viu, electric. Fustă neagră, lalea cu o bluză la fel de neagră. Apoi am adăugat o eşarfă cu imprimeu care-mi aminteşte de Hawaii şi un colier lung, metalic, pentru ducese
2013- #summerish
Ceva autentic, tradiţional, naţionalist. Culori frumoase, plăcute la vedere. O fustă mint green (am o pasiune pentru culoarea asta), o ie albă cu modele puţine, cu flori roşii ca pielea mea arsă recent de Soare, o geantă -nu din aia pe care o vând ţiganii la tarabe (da, conceptul e acelaşi)- asta ascunde tradiţii şi sentimente tocmai din Maramureş. 
+ teneşi albi care au înotat în tot praful parizian. 

Azi am vrut să evadez din cotidian şi să dream big. Vreau să îmi imaginez cum zilele vacanţei îmi indundă gândurile şi dimineţile călduroase o să se transforme în mici aventuri culinare cu roşii mâncate crude, culese exact din grădină. Serile calde vor fi momente wild care respectă acelaşi principiu: relaxarea. 

Asta e tot pentru azi. PS: Votaţi cum vă place blogul meu. 
la dreapta --------------------------------->

XOXO,
               Ciobsie

joi, 10 aprilie 2014

JOI... nu THURSDAY

            A fost o zi mai în familie, mai sinceră, mai calmă... poate chiar mai spirituală. 

            Am ales o bluză basic. Uşurică, subţirică, perfectă pentru o zi comodă. Nu ştiu de ce, dar când mă gândesc la ''basic'' îmi vine în minte griul, o culoare potrivită pentru orice moment. Da, poate unora li se pare că basic e ceva alb sau negru. Negrul e prea elegant uneori... prea sobru, iar albul e mult prea curat, mult prea sublim pentru mine.
            Pentru că e primăvară, am asortat repede nişte blugi mint green care ies în evidenţă când sunt puşi alături de gri. Comozi iniţial, drăguţi, au devenit destul de neîncăpători după multe pahare cu apă şi o felie de dovleac copt.
         
       IMAGINILE CARE AU ÎNGROZIT LUMEA
Băi... să vă zic sincer? Dovleacul chiar m-a făcut să devin plină. Ştiţi cum se zice când cineva e plin? 
Că e împlinit. 
Dar ştiţi cine mănâncă dovleac, nu? Porcii. <--- daţi click acolo

Bine, să trecem la subiect.

       Fără mult fond de ten, simplu, comod, destul de interesant, cu o chestie pentru bucătărese pe cap... un fel de bubulina gospodina. N-am vrut calitate, am vrut pixeli puţini, lumină deloc puternică, relaxantă, romanticăV-am spart, nu? 

Pentru că a fost o zi frumoasă, am colorat, am fost cu familia, am simţit cum spiritul Sărbătorilor mi-a curs prin sângele fiecărei artere, vreau să vă urez tuturor:


CRĂCIUN FERICIT! 

Glumeam. Nu scăpaţi de mine nici măcar până la Paşte... până la Crăciun trebuie să mă mai suportaţi încă ceva timp.
PS: Vi se pregăteşte o surpriză legată de Sărbători. 
Pregătiţi-văăăăăă! 

XOXO,
                Ciobsie